SUA alegeri 2020. Joe Biden ia distanţă de Trump în statele-cheie Michigan şi Wisconsin. Trump denunţă „buletine-surpriză”

Joe Biden a trecut în frunte în statele-cheie Wisconsin şi Michigan, are un avans în Nevada, în timp ce Donald Trump conduce în Pennsylvania, Georgia şi Carolina de Nord, în condiţiile în care în toate aceste state se numără voturile prin corespondenţă care îl favorizează pe Biden.

Cursa este strânsă în Michigan unde Biden are 49.5% faţă de Trump 49.9%, o diferenţă în creştere în ultima oră, în timp ce în Wisconsin Biden conduce cu 49.57% la 48.94%. Biden conduce şi în Nevada, unde procesarea votului a fost amânată până joi – aici nu au fost încă contabilizate voturile trimise prin poştă în ziua scrutinului sau mai devreme.

Trump are încă un avans important în Pennsylvania, dar acesta se micşorează, in condiţiile în care mai sunt peste 1 milion de voturi prin corespondenţă de numărat. El conduce şi în Georgia, dar scorul este mai strâns.

Trump şi-a declarat victoria când se afla la conducere în Wisconsin şi Michigan şi înainte să fie procesate un număr mare de voturi prin corespondenţă ce pot dura mai multe zile să fie contabilizate.

Biden a invitat la răbdare pentru a se ajunge la numărarea voturilor, în timp ce Trump a acuzat fraude electorale din cauza unor voturi înregistrate după data alegerilor.

După răsturnarea evoluţiei cursei în favoarea lui Biden, Donald Trump a sugerat din nou pe Twitter că este „foarte ciudat” cum dispar voturile deşi în cursul zilei avea un avans bun în multe state-cheie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *