SUA alegeri 2020. Peste 50 de milioane de americani și-au exprimat deja opțiunea. Trump votează astăzi

Peste 50 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale americane, a declarat vineri un expert în votul anticipat, semnalând o participare record la alegerile în care se confruntă preşedintele Donald Trump şi democratul Joe Biden, transmite Reuters.

Michael McDonald, implicat în Elections Project al University of Florida, a apreciat că cel puţin 52 de milioane de americani au votat prin poştă sau în persoană, cu 11 zile înainte de ziua alegerilor. Acest număr este echivalent cu 22% dintre alegătorii eligibili.

McDonald şi alţi experţi anticipează că alegerile ar putea stabili un record al prezenţei la vot al epocii moderne, depăşind participarea de 60% din alegerile prezidenţiale recente.

Participarea masivă la votul anticipat îi oferă republicanului Trump mai puţine şanse să schimbe opţiunile unor alegători înainte de încheierea alegerilor.

Sondajele de opinie îl plasează pe Trump în urma lui Biden, atât la nivel naţional cât şi, cu o marjă mai scăzută, în mai multe state cheie, care vor decide cine va fi preşedinte de pe 20 ianuarie 2021.
Preşedintele american, Donald Trump, va vota anticipat, sâmbătă, în Florida, a anunţat joi Casa Albă, notează AFP.

„Preşedintele Trump a prevăzut să voteze anticipat sâmbătă, la West Palm Beach”, a făcut cunoscut purtătorul său de cuvânt, Judd Deere.

Donald Trump a ajuns vineri în Florida unde a participat la mai multe mitinguri de campanie.

Alegerile în care se înfruntă Donald Trump şi Joe Biden vor avea loc la 3 noiembrie, dar americanii au posibilitatea de a vota anticipat în numeroase state.

În special din cauza pandemiei de coronavirus şi temerilor de contaminare în ziua scrutinului, cifrele au explodat în acest an. Peste 45 de milioane de americani au votat deja prin corespondenţă sau în persoană, cu peste 30% faţă de participarea totală din 2016, potrivit organizaţiei independente Elections Project.

Preşedintele american a anunţat la sfârşitul lui 2019 că abandonează New Yorkul şi face din Palm Beach noua sa reşedinţă principală şi, prin urmare, fiscală.

Newyorkez întreaga sa viaţă, Donald Trump a fost crescut în cartierul Queens, iar mai târziu s-a mutat în Manhattan.

„Iubesc New Yorkul şi pe oamenii minunaţi din New York, dar, în pofida faptului că plătesc milioane de dolari în oraş, în taxe locale şi pentru stat în fiecare an, am fost tratat foarte prost de liderii politici atât ai oraşului, cât şi ai statului”, a explicat el, referindu-se la New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *