SUA alegeri 2020. Trump se va testa de coronavirus înainte de următoarea dezbatere cu Biden

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că se va testa pentru noul coronavirus înainte de următoarea dezbatere prezidenţială cu democratul Joe Biden, din această săptămână, transmite Reuters. ”Sigur, nu voi avea o problemă cu asta”, a spus Trump reporterilor, întrebat fiind dacă se va testa înainte de dezbaterea care va avea loc joi, la Nashville.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat luni că va participa joi la o dezbatere cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, în pofida condiţiilor pe care le consideră nedrepte, relatează Reuters.

”Voi participa, cred doar că este foarte nedrept”, a declarat Trump jurnaliştilor.

”Voi participa, dar este foarte nedrept că au schimbat subiectele şi este foarte nedrept că din nou avem o ancoră care este total părtinitoare”, a spus preşedintele american.

Trump a anunţat pe 2 octombrie că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi a refuzat să spună când a fot testat ultima oară negativ, înainte de prima dezbatere prezidenţială, care a avut loc pe 29 septembrie.

Ultima dezbatere electorală dintre președintele republican Donald Trump și prezidențiabilul democrat Joe Biden se va desfășura după noi reguli, comisia specială stabilind că va exista posibilitatea de a tăia microfonul participanților, astfel încât candidatul să nu mai fie întrerupt de adversar. Decizia a fost luată luni după ce prima confruntare dintre cei doi s-a transformat într-un haos, Trump intervenind adesea peste Biden și peste moderator.

Echipa de campanie a liderului de la Casa Albă a obiectat față de aceste modificări, însă a transmis că Trump va participa la confruntarea programată să aibă loc joi seara, aceasta fiind și ultima înaintea scrutinului de pe 3 noiembrie, relatează Reuters.

Amintim că Trump a refuzat să participe la a doua dezbatere care urma să aibă loc online, din cauza pandemiei de coronavirus și a infectării sale cu Covid-19.

Potrivit Comisiei Prezidențiale, microfonul fiecărui candidat va putea fi oprit pentru a permite rivalului să își expună punctul de vedere timp de două minute, neîntrerupt, la începutul fiecărei runde de dezbatere care va dura câte 15 minute.

Moderatorul va controla practic microfoanele, pentru a permite apoi schimbul de replici între cei doi.

Dezbaterea va avea loc în Nashville, Tennessee, și va fi moderată de Kristen Welker de la NBC News, un reporter respectat, acreditat la Casa Albă.

Peste 30 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidențiale, sondajele de opinie arătând că Biden este în continuare în fața actualului lider de la Casa Albă.

Prima dezbatere a fost un eșec total, cei doi urlând unul la altul. Dacă Trump l-a făcut, indirect, prost pe Biden și a adoptat o atitudine agresivă, de hărțuire constantă a rivalului, prezidențiabilul Biden a încercat să-l pună la punct și i-a întors ”complimentul” spunând că este un „clovn”. ” Mai taci din gură, omule”, i s-a adresat el liderului de la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *