SUA au ajuns în 2018 la cel mai ridicat deficit comercial din ultimii 10 ani, în ciuda politicii protecționiste a lui Trump

Deficitul comercial al Statelor Unite ale Americii (SUA) a crescut cu 12,4% anul trecut, faţă de anul anterior, până la 621 de miliarde de dolari, cel mai ridicat din 2008 până în prezent, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citând datele Departamentului de Comerţ, prezentate miercuri.

Deficitul comercial s-a deteriorat în pofida politicii comerciale protecţioniste a Casei Albe, despre care preşedintele Donald Trump a spus că este necesară pentru a proteja producătorii americani de ceea ce el spune că este o concurenţă străină inechitabilă.

Statele Unite au impus anul trecut taxe în valoare de 250 miliarde de dolari pentru mărfurile importate din China, iar Beijingul a răspuns impunând taxe în valoare de 110 miliarde de dolari, pentru produsele americane ,inclusiv soia şi alte mărfuri. Trump a amânat impunerea unor tarifele suplimentare la importurile chinezeşti în valoare de 200 miliarde de dolari, deoarece negocierile pentru soluţionarea războiului comercial de opt luni continuă. Statele Unite au impus taxe şi asupra importului de oţel, aluminiu, panouri solare şi maşini de spălat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.