SUA, coronavirus. Biden şi Sanders şi-au anulat reuniuni electorale, campania perturbată

Cei doi principali candidaţi la învestitura democrată Joe Biden şi Bernie Sanders şi-au anulat marţi din precauţie reuniuni de campanie în statul Ohio la recomandările autorităţilor locale ca urmare a epidemiei de coronavirus, perturbând campania pentru alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP.

„Din cauza preocupărilor pentru sănătate publică şi siguranţă, anulăm întâlnirea din această seară de la Cleveland”, în Ohio, a scris Mike Casca, directorul pentru comunicare al senatorului independent Bernie Sanders, într-un comunicat.

Rivalul său şi favoritul în alegerile primare, fostul vicepreşedinte Joe Biden a anunţat că a anulat de asemenea o reuniune marţi seară la Cleveland, în Ohio, stat care va organiza alegeri primare săptămâna viitoare.

„În conformitate cu sfaturile autorităţilor publice şi din motive de precauţie, întâlnirea noastră de la Cleveland, Ohio, este anulată în această seară”, a scris directoarea sa pentru comunicare, Kate Bedingfield, într-un comunicat de presă care nu menţionează explicit epidemia de coronavirus.

Câteva milioane de americani au fost chemaţi la urne marţi în alte şase state americane pentru a vota candidatul care îl va înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *