SUA înființează Centre cibernetice anti-rusești

Statele Unite au elaborat un proiect de creare, în anii 2019-2020, a unui sistem global de combatere a influenței ruse în lume, scrie publicația rusă Izvestia, citând două surse anonime, apropiate acestui domeniu. Washingtonul planifică să înființeze o rețea de Centre Naționale de Investigații Cibernetice în toată lumea, cu participarea mass-media și a ONG-urilor. Aceste centre vor funcționa în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020.

Trei proiecte pilot funcționează deja în Georgia, în Țările Baltice și în Balcani. Pe lângă aceasta, „misiuni speciale de monitorizare” se vor ocupa de identificarea „ingerințelor Moscovei în procesele electorale”. Americanii intenționează să verifice funcționarea acestor centre în cadrul alegerilor prezidențiale din Ucraina, dar și la alegerile europarlamentare din luna mai, scrie Izvestia.

Statele Unite intenționează să deschidă Centre Naționale de Investigații Cibernetice în Georgia, Țările Baltice și în Balcani în lunile aprilie-mai 2019.

Sarcina principală a acestor oficii va fi identificarea și contracararea influenței rusești asupra opiniei publice din aceste state. În multe dintre statele unde vor activa aceste centre, o parte a populației are o atitudine pozitivă față de Rusia și conducerea acesteia. Această rețea de centre, scrie presa rusă, va fi însărcinată să lupte cu aceste tendințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.