SUA. Justiția blochează temporar contractul de 10 miliarde de dolari atribuit de Pentagon Microsoft

Un judecător american a acceptat joi o solicitare făcută de Amazon.com pentru blocarea temporară a contractului de până la 10 miliarde de dolari atribuit de Pentagon grupului Microsoft pentru servicii de cloud computing, transmite Reuters.

Amazon a depus cererea în luna noiembrie a anului trecut, acuzând că preşedintele Donald Trump, care a criticat deschis compania şi pe fondatorul acesteia, Jeff Bezos, şi-a exercitat influenţa pentru a împiedica atribuirea contractului către aceasta.

Bezos deţine şi publicaţia Washington Post, care scrie articole critice la adresa lui Donald Trump şi care a fost deseori ţinta nemulţumirilor exprimate public de către preşedinte.

Judecătoarea Patricia Campbell-Smith a dat un ordin temporar de blocare, dar nu şi-a publicat opinia în scris. Ea a mai ordonat Amazon să depună 42 de milioane de dolari, în eventualitatea în care ordinul de blocare se va dovedi a fi eronat.

Pentagonul a anunţat anterior că intenţionează să înceapă vineri activităţile în cadrul contractului.

Acţiunile Amazon erau în stagnare în urma informaţiilor, iar cele ale Microsoft în scădere cu 0,4%.

În cadrul procesului, Amazon a cerut instanţei, în ianuarie, să oprească execuţia contractului, cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI)

Contractul are rolul să ofere armatei un acces mai bun la date şi tehnologie, din regiuni izolate.

Pentagonul a refuzat joi să comenteze, dar secretarul pentru Apărare, Mark Esper, a negat orice părtinire şi a spus că Pentagonul a atribuit corect contractul, fără nicio influenţă din afară.

Microsoft a anunţat într-un comunicat că este dezamăgit de întârziere, dar a adăugat:”Avem încredere în Departamentul Apărării şi credem că faptele vor arăta că au condus un proces detaliat, amănunţit şi corect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *