SUA: Procurorul general critică postările de pe Twitter ale preşedintelui Trump

Dornic să aplaneze polemica violentă care zguduie Washingtonul, secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a jurat joi că nu a primit ordin de la nimeni, dar a deplâns faptul că postările de pe Twitter ale preşedintelui Donald Trump îi fac munca „imposibilă”, relatează AFP.

În defensivă de la revizuirea în scădere a recomandărilor de pedeapsă împotriva lui Roger Stone, un prieten al preşedintelui, Barr, care este de obicei copleşit de elogii de către liderul de la Casa Albă, a încercat într-un interviu acordat postului de televiziune ABC să preia controlul.

„Mă felicit că preşedintele nu a cerut niciodată să intervin în vreun fel într-un dosar penal”, a afirmat el.

„Am o problemă cu unele dintre postările de pe Twitter”, a adăugat el, precizând că unele dintre luările de poziţie ale preşedintelui republican pe celebra reţea de socializare îi complică misiunea.

„Cred că este timpul să înceteze să mai posteze pe Twitter despre cazuri de care se ocupă Departamentul de Justiţie”, a mai spus el.

Afirmaţiile lui Barr despre postările făcute pe contul @realDonaldTrump au surprins, cu atât mai mult cu cât, de la numirea sa, el a avut tot mai multe luări de poziţie interpretate ca fiind favorabile preşedintelui.

Imediat, Casa Albă a ţinut să transmită că nu există niciun dezacord între cei doi oficiali.

„Preşedintele nu a fost deranjat deloc de aceste comentarii şi are dreptul, ca orice alt cetăţean american, să îşi împărtăşească public opiniile”, a reacţionat Stephanie Grisham, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *