SUA, proiect de buget pe 2020: 500 de milioane de dolari pentru combaterea influenţei Rusiei în Europa, Eurasia şi Asia Centrală

Administraţia Donald Trump a prezentat, luni, un proiect de buget care prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari pentru combaterea influenţei maligne a Rusiei în Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

„Bugetul prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari ca asistenţa către Europa, Eurasia şi Asia Centrală pentru: sporirea securităţii comune, protejarea integrităţii teritoriale a aliaţilor americani, sprijinirea eforturilor ţărilor partenere în privinţa renunţării la echipamentele militare ruseşti, şi să gestioneze deficienţele în mediul macroeconomic pe care Guvernul Rusiei încearcă să le exploateze, cum ar fi dependenţa de energie şi de comerţ”, se arată într-un document publicat de Casa Albă.

„Bugetul sporeşte pregătirea şi letalitatea forţelor armate, acordând prioritate concurenţei strategice cu China şi Rusia”, se mai precizează în document.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, luni, un proiect de buget care prevede creşterea fondurilor militare şi 8,6 miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului zidului la frontiera cu Mexicul, dar planul bugetar a fost criticat deja de opoziţia democrată din Congres.

Donald Trump a transmis Congresului un proiect bugetar pentru anul fiscal 2020 în valoare de 4.750 de miliarde de dolari.

Preşedintele SUA vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi încă 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, informează site-ul de ştiri Axios.com.

Proiectul a fost contestat deja de opoziţia democrată din Congres. „Proiectul de buget elaborat de Administraţia Trump este o palmă dată clasei de mijloc şi o alocare de fonduri grupului mic de bogaţi şi celor puternici, care ar amplifica inegalităţile veniturilor”, a reacţionat Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senatul SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *