SUA: Rezerva Federală reduce din nou dobânda, din cauza temerilor privind economia şi comerţul

Indicii Dow Jones Industrial Average, Nasdaq şi Standard and Poor’s 500 ai Bursei de la New York au închis miercuri în creştere, după ce Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual (0,25%), transmit BBC şi Reuters.

Este a treia oară în acest an când Fed decide reducerea costului creditului pentru a preveni riscurile de încetinire a economiei, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, dar şi a scăderii activităţii economiei mondiale.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de politică monetară până la un interval cuprins între 1,50% şi 1,75%, după ce creşterea economiei americane a încetinit la 1,9% în trimestrul trei din 2019.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a sugerat că deocamdată nu vor urma alte reduceri ale dobânzii.

„Simţim că politica monetară este bine plasată. Riscurile la adresa economiei s-au atenuat, există posibilitatea încheierii unui acord comercial între SUA şi China şi o reducere a incertitudinilor legate de Brexit”, a declarat şeful Fed.

Acesta a sugerat că nu se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii în cazul în care condiţiile economice nu se vor înrăutăţi neaşteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *