SUA va evacua cetăţenii americani aflaţi la bordul navei Diamond Princes unde se mai găsesc și 16 români

SUA urmează să evacueze cetăţenii americani aflaţi la bordul navei Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia de la începutul lunii, din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat, sâmbătă, ambasada americană, relatează AFP.

Washingtonul a precizat că va trimite un avion duminică, adăugând că aceste persoane vor trebui să stea în carantină încă 14 zile, la sosirea lor în SUA.

Nava de croazieră Diamond Princess, cu 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama, iar 380 de persoane ar fi de origine americană.

Starea de sănătate a cetățeanului român infectat cu coronavirus la bordul vasului de croazieră Diamond Princess este bună

În ceea ce privețte starea de sănătate a cetățeanului român infectat cu coronavirus la bordul vasului de croazieră Diamond Princess este bună. El este supus în Japonia unor teste medicale suplimentare, informează într-un comunicat Ministerul român de Externe.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români, mai anunță MAE.

Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, vineri, la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus și a primit date despre starea pacientului.

De asemenea, Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone, cât și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, precizează MAE.

Românul infectat cu coronavirus se număra printre cei 17 cetățeni români – 15 membri ai echipajului și doi pasageri – aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess. Vasul a fost plasat în carantină într-un port din Japonia din data de 4 februarie, după ce au fost depistate la bord persoane infectate cu noul virus apărut în China.

Românul a fost diagnosticat joi cu noul tip de coronavirus din China, a fost debarcat și dus la spital. Românul făcea parte din echipaj și lucra de 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess. Acesta era angajat la bucătărie. Soția sa face și ea parte din personalul de bord.

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess infectat cu coronavirus este din Bascov, județul Argeș, a declarat primarul din localitate. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, nu a mai venit însă acasă de șase ani.

Familia a solicitat dreptul de protecție a imaginii și a rugat ca MAE să fie singura sursă de informații despre starea românului.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au spus, joi, că nu este vorba despre un caz sever, dar românul va fi tratat oricum în Japonia. La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat la Digi24 că nu se pune problema ca acesta să fie adus în România până nu se vindecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *