SUA vor să privatizeze Staţia Spaţială Internaţională

ISS ar putea căpăta destinație comercială. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Ar putea deveni Staţia Spaţială Internaţională o întreprindere comercială condusă de industria privată? Aceasta este dorinţa Casei Albe, care speră să pună capăt finanţării pentru programul foarte costisitor în câţiva ani, relatează duminică Washington Post în ediţia sa online.

Planul american, scrie ziarul, implică privatizarea ISS, staţia spaţială condusă de NASA şi dezvoltată în comun cu agenţia spaţială rusă.

ISS le-a permis unor echipe internaţionale – în special în colaborare cu agenţiile spaţiale canadiană, europeană şi japoneză – să facă cercetare ştiinţifică într-un mediu de gravitaţie redusă.

„Decizia de a pune capăt sprijinului federal pentru ISS în 2025 nu implică faptul că platforma va fi scoasă de pe orbită”, menţionează un document intern al NASA obţinut de Washington Post. „Este posibil ca industria să poată continua să opereze anumite elemente sau capabilităţi ale ISS în cadrul unei viitoare platforme comerciale”, se mai menţionează în textul citat.

Continuarea articolului www.agerpres.ro/stiintatehnica/2018/02/12/sua-vor-sa-privatizeze-statia-spatiala-internationala-presa–53221

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *