Sub tirul atacurilor din partea propagandei PSD, președintele Înaltei Curți reacționează: Probabil a venit sezonul la revocari și la ÎCCJ

Aflată sub asediul propagandei PSD după ce a cerut ca toate deciziile să fie motivate până la toamnă, așa cum ceruse și Inspecția Judiciară, Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, a afirmat marți că împortiva ei „s-a pus în mișcare, pur și simplu, marea mașină a manipulării”.

„Hai să fim sinceri și să dăm lucrurile pe față. Probabil ca și dumneavoastră sunteți conștienți, nu numai eu, că a venit sezonul la revocări și la ÎCCJ. Pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce privește un judecător, s-a pus în mișcare, pur și simplu, marea mașină a manipulării. Mi se impută faptul că am făcut presiuni asupra judecătorilor datorită împrejurării ca i-am rugat în timpul vacanței judecătorești să termine de redactat, de motivat hotărârile restante. Subliniez, hotărârile restante. De ce spun că este o manipulare? Dumneavoastră cunoașteți că în data de 1 martie a fost analizată în cadrul CSM candidatura fostului președinte al Secției penale pentru a fi reinvestit în functie, iar unul dintre motivele pentru care CSM a respins această candidatură a fost și faptul că nu a sesizat Inspecția Judiciară pentru redactarea hotărârilor restante. Să înteleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?”, a declarat Cristina Tarcea.

Președintele Înaltei Curți se află de câteva zile sub atacul propagandei PSD, fiind inclusiv reclamată de un site apropiat PSD la Inspecția Judiciară, pentru că le-a cerut magistraților să motiveze, în termenul legal, deciziile. Liviu Dragnea este direct vizat de acest lucru deorece o motivare rapidă a deciziei de condamnare va însemna și că recursul său se va judeca mai repede, fapt pe care încercă să îl împiedice.

„Am văzut-o pe doamna Tarcea, președinta Curții Supreme. Pentru mine a fost mai mult decât șocant să citesc și ulterior să urmăresc ce a spus cu presiune clară asupra judecătorilor. A spus-o cu subiect și predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, să se facă presiune să se facă procesul mai repede și că acum sunt în căutare de judecători să se găsească minim trei din cinci”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seara, la Romania TV.

De asemenea, Tarcea a fost atacată direct de ministrul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *