Submarinul rusesc invizibil supranumit „gaură neagră“, în exerciții în Marea Neagră

Submarinul „invizibil“ „Krasnodar“ a participat, joi, la aplicațiile efectuate de Flota Rusiei din Marea Negră. Submersibilul a efectuat o imersiune, dezactivându-se complet timp de două ore pe fundul mării, iar apoi a revenit la suprafaţă, potrivit presei ruse.

Submarinul cu propulsie diesel-electrică „Krasnodar“ s-a dezactivat complet în timpul unui exerciţiu şi a stat ascuns la o adâncime de 20 metri în Marea Neagră, a indicat purtătorul de cuvânt al flotei Aleksei Rulev, căpitan de rangul II.

Supranumit și „gaura neagră“, submarinul „Krasnodar“ este al patrulea din Proiectul 636 „Varşaveanka“ intrat în ultimul timp în serviciul Flotei ruse cu baza la Sevastopol, în Penisula Crimeea.

La fel ca submarinul „Novorossiisk“ din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, „Krasnodar“ este echipat cu rachete de croazieră „Kalibr“, omoloagele rusești ale rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Potrivit experţilor ruşi, submersibilele ruseşti din Proiectul 636 „Varşaveanka“ se numără printre cele mai silenţioase din lume şi ar fi superioare submarinelor NATO, fiind denumite „găuri negre“, datorită capacităţilor de disimulare.

Anterior, Flota rusă din Marea Neagră a efectuat ample exerciţii în Crimeea, la care au participat trupe de desant şi aviaţia desfăşurată în peninsulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.