Supărată că Iohannis nu i-a aprobat miniștrii, Dăncilă încearcă să-i sperie pe români, susținând că președintele va bloca plata salariilor – VIDEO

Se pare că premierul Dăncilă a fost sfătuită să adopte o altă strategie de comunicare, una dură, cu afirmații alarmante, gândită, probabile, pentru a reuși să bage spaima în populație. Ea îl acuză pe președintele Iohannis că „s-a întors împotriva poporului” și că vrea să blocheaze plata salariilor.

„Fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu”, a spus Dăncilă, într-o declarație de presă de la PSD, făcută la doar două ore după ce șeful statului a anunțat că nu acceptă remanierea propusă de premier și sfătuind premierul  să meargă la votul Parlamentului.

“Simțul urgenței, pentru domnul Iohannis, se activează doar în campanie. Abuzul de putere continuă. E a treia piedică în trei săptămâni, a treia respingere a eforturilor guvernului de a funcționa normal. Din nou președintele se poziționează împotriva românilor. (…) Dacă nu am fi găsiit soluția deblocării ministerelor, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp. (…) Am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial. E evident că partidul domnul Iohannis are o problemă cu bugetarii, că-i jignește și-i amenință că o să le taie veniturile. Domnul Președinte a dus aceasta la alt nivel: le refuză dreptul la plată dreptul la plată”, a declarat Dăncilă.

Mai mult, ea  adoptă o teorie a conspirației și acuză apariția unei  noi alianțe, “de conjunctură între domnul Iohannis și domnul Tăriceanu: alianța ipocriziei. Prin aceste lucruri care le fac, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor”.

La final, Dăncilă pozează în binefăcătoarea acestui popor, un soi de Toma Alimoș, care ia de la bogați și dă la săraci: “Vreau să dau  încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj, fiindcă am obligația să guvernez pentru România. Știu foarte bine că oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, așteaptă să le plătim salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat. (…) Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum două zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor -România normală-, ci -România blocată”.

 

Viorica Dăncilă la sediul PSD – 12.09.2019

Conferință de presă susținută de premierul Viorica Dăncilă, președintele #PSD, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 12 septembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *