Super-bateria care încarcă instantaneu smartphone-ul

Cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, lucrează la o super-baterie care va încărca instantaneu smartphone-urile. Această nouă thnologie constă în înlocuirea bateriilor standard cu un dispozitiv cuantic. Deocamdată, super-acumulatorul este disponibil pentru instalare numai pe iPhone.

Potrivit ABC News, bateria poate fi reîncărcată în mai puțin de o secundă. Conceptul se bazează pe mecanica cuantică, în special pe inseparabilitatea cuantică, un fenomen cuantic în care stările cuantice ale mai multor obiecte sau particule elementare diferite sunt „cuplate” între ele.

„Mecanica cuantică se ocupă de interacțiunile la nivel microscopic, unde se obține oportunități deosebite care permit încălcarea legilor fizicii convenționale. Unul dintre aceste fenomene este inseparabilitatea cuantică”, a explicat James Quach, expertul în fizică cuantică.

Când două obiecte sunt conectate, proprietățile lor fizice individuale devin comune, a adăugat el. Dacă o baterie cuantică este încărcată într-o oră, două în 30 de minute și câteva mii într-o secundă.

Odată dezvoltată, bateria cuantică ar putea înlocui bateriile convenționale utilizate în dispozitive electronice mici, cum ar fi ceasurile inteligente, smartphone-urile, tabletele, computerele sau alte produse care depind de energia stocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.