Surpriză: Teodorovici nu se  regăsește  pe  lista  vorbitorilor,  la Congresul PSD, deși   candidează la  șefia  partidului

Congresul extraordinar al PSD,  de sâmbătă, de la Palatul Parlamentului, îi  oferă  lui  Eugen  Teodorivici  o supriză,  evident, neplăcută: deși  candidează  la șefia partidului,  numele  său nu se  regăsește pe lista vorbitorilor.

Social-democraţii îşi aleg, sâmbătă, noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

Teodorovici a depus joi o cerere la Tribunalul Bucureşti în care solicita amânarea Congresului. În document, el a acuzat că actuala conducere interimară a PSD este una ilegitimă, doar el fiind ales legitim la Congresul din 29 iunie 2019 pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.  Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, solicitarea lui Teodorovici.

Potrivit programului transmis de către PSD, la eveniment vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu.

Pe lista vorbitorilor nu figurează însă Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.

Între  orele 13.05 – 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, iar procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD.

Un număr de 1.509 delegaţi vor fi în 38 de centre teritoriale care vor fi amenajate în spaţii deschise care permit prezenţa a maximum 50 persoane, distanţate corespunzător. La Bucureşti va exista un spaţiu, al 39-lea, la Palatul Parlamentului, unde vor fi cel mult 20 de delegaţi.

„În cele 38 de centre teritoriale vor exista urne, unde se va vota pe buletine de vot. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat, miercuri, Lucian Romaşcanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *