SURSE:Fiul vitreg al Ministrului de Externe, chemat la Parchet pentru „cadoul” de consul primit de la tată

După ce a fost întors din drum când mergea să ocupe postul de consul la Strasbourg, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, a informat Ministerul de Externe că deocamdată nu poate merge să preia portofoliul de consul general.

Guvernul Dăncilă, sub semnătura ministrului Teodor Meleșcanu, l-a numit pe Pîrvulescu în această funcție, iar ulterior MAE a și demarat formalitățile interne de trimitere a acestuia la post. Ulterior, Parchetul General a fost depusă o plângere împotriva lui Meleșecanu privind numirea fiului vitreg al acestuia în funcția de consul general la Strasbourg.

În 28 iunie, Guvernul l-a numit pe Sorin Adrian Pîrvulescu în funcția de consul general la Strasbourg, deși postul fusese câștigat de o altă persoană, diplomatul de carieră Vasile Popovici.

Luni, Popovici va merge la Parchetul General să dea declarații în dosarul în care a făcut plângere penală și în care s-a început urmărirea penală in rem. Conform unor surse, Pîrvulescu va fi și el citat la Parchet. Din acest motiv el și-a amânat plecarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *