Sute de magistrați au protestat astăzi și cer ABROGAREA OUG 7!

Aproape 100 de magistrați s-au adunat în fata Curții de Apel București pentru a cere abrogarea Ordonanței 7 privind modificarea Legilor Justiției

Mai multe parchete și instanțe din Romania au cerut abrogarea Ordonantei si au decis suspendarea, timp de cateva zile, a activitatii. Multi dintre ei sunt nemultumiti de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, pe care o considera un instrument de presiune, precum și de anumite modificari privind activitatea procurorilor si a judecatorilor. Și la Cluj, 200 de judecători (de la Judecătoriile din județ, de la Tribunal și de la Curtea de Apel) și procurori (inclusiv de la DIICOT și DNA) au protestat cu banderola albă pe braț în fața Palatului de Justiție.

Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Au fost aplaudați de cetățeni.

Și în Botoșani, Sibiu, Constanța magistrații au ieșit în fața sediilor și au cerut abrogarea OUG 7. „Solicităm președintelui CSM să sesizeze Curtea Constituțională cu un conflict între Guvern și autoritatea judecătorească întrucât Ordonanța 7 a fost adoptată fără consultarea CSM și fără consultarea magistraților. Nu era nicio urgență de adoptare, iar OUG 7 trebuie abrogată. (…) S-a primit acum 2 zile o circulară de la CSM prin care s-a solicitat tuturor judecătorilor și procurorilor să își exprime opinia cu privire la OUG 7. Din câte cunosc, nicio adunare generală nu a fost de acord cu această ordonanță”, a declarat judecătorul Cristi Danileț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.