Sute de persoane din centrul Greciei au petrecut a doua noapte în afara locuințelor după un nou seism

Sute de persoane din sate din centrul Greciei au petrecut a doua noapte consecutivă, cea de joi spre vineri, în corturi sau în mașinile lor, după ce un nou seism puternic a lovit joi seara regiunea Elassona, în apropiere de orașul Larissa, fără a face victime, relatează AFP.

„Din fericire până acum nu există victime”, a declarat Chryssoula Katsiouli, angajată a primăriei din Elassona, regiune în apropierea satelor Damasi, Mesochori, Amouri, Domeniko și Tyrnavos afectate de cutremure.

Cutremurul de joi seară a provocat un nou val de panică în aceste sate aflate la aproape 250 de kilometri nord de Atena, unde „sunt instalate noi corturi” pentru a răspunde nevoilor locuitorilor, a mai spus Katsiouli.

„Eram cu toții foarte speriați, oamenii au ieșit din nou în stradă joi seară și mulți oameni au petrecut noaptea în mașinile lor”, a mai spus ea.

Cu o magnitudine de 5,6 conform USGS și 5,9 potrivit Observatorului Național al Institutului de Geodinamică din Atena, seismul de joi seara s-a produs la o zi după cel de 6,3, care a făcut unsprezece răniți. Peste 300 de case, mai ales vechi, spitale, școli și biserici au fost avariate, iar sute de corturi sunt amplasate pe stadionul din Damasi.

Prefectul din Tesalia, Konstantinos Agorastos, a declarat vineri pentru televiziunea publică Ert că nu au existat noi alunecări de teren după cel de-al doilea cutremur, însă „starea clădirilor avariate miercuri s-a înrăutățit”.

„Oamenii se tem să meargă acasă sau să meargă la hoteluri”, a declarat el înainte de a participa la o întâlnire în Larissa cu oficiali ai protecției civile și primari locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *