Sute de polițiști și jandarmi mobilizați la Cluj pentru vizita fiului lui Bashar al Assad

Peste 100 de poliţişti, jandarmi şi echipaje ISU  vor asigura buna desfăşurare a Olimpiadei Internaţionale de la Cluj, în perioada 8 – 10 iulie. La eveniment va participa şi Hafez al Assad, fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al Assad, care este membru al lotului olimpic de matematică al Siriei. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Cluj spus însă că mobilizarea fără precedent nu are nicio legătură cu participarea la Olimpiadă a fiului lui Bashar al Assad.

La Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca  participă 615 elevi din 110 ţări. Bugetul alocat evenimentului se ridică la peste un milion de euro şi sunt invitate mai multe personalităţi din România şi din străinătate. Este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi mai mulţi ambasadori.

Anul trecut Olimpiada Internaţională de Matematică a avut loc la Rio de Janeiro (Brazilia), iar anul viitor evenimentul se va desfăşura la Londra. Prima Olimpiadă Internaţională de Matematică a avut loc tot în România, la Braşov, în anul 1959.

Sursa foto: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *