Talibanii au atacat o bază militară afgană săpând un tunel de 800 de metri

Surse oficiale din sudul Afganistanului spun că militanţii talibani au organizat un atac asupra unei baze a armatei afgane, prin săparea unui tunel subteran şi detonarea explozibililor. Oficialii transmit că 6 membri ai forţelor de securitate au murit.

Corespondenţii BBC transmit că nu este prima dată când talibanii au folosit tuneluri pentru a ataca, dar acesta este cel lung, având 800 de metri. Se pare că le-a trebuit cel puţin o lună pentru a-l realiza şi nu este clar cum de trupele afgane nu au suspectat nimic.

Ieri, autorităţi din nordul Afganistanului au anunţat că cel puţin 20 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în timpul unui atac coordonat lansat de talibani. Alţi peste 20 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în atacul comis în provincia Sar-e Pol Province. Corespondentul BBC transmite că oficiali afgani au transmis că, timp de mai multe ore, s-au dus lupte crâncene în districtul Sar-e Pol, dar şi în jurul capitalei provinciei, Sar-e Pol.

Talibanii au luat cu asalt mai multe posturi de Poliţie, înfiinţate pentru a proteja micile puţuri petroliere din provincie. Un oficial local a transmis că talibanii controlează, încă, două posturi de control al Poliţiei. Acest ultim atac a fost comis în ciuda eforturilor depuse de SUA şi de ţările care se învecinează cu Afganistan de a aduce talibanii la masa negocierilor în vederea stopării conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *