Tânărul ars în explozia din Piatra Neamț a murit în Belgia!

Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț a decedat în Belgia! El a fost transportat în Belgia și se află în stare gravă. Doctorii nu au putut să-l opereze.

La Iaşi, pacientul a ajuns în seara zilei de 31 octombrie, în jurul orei 20.00, abia după 6 ore de la producerea exploziei. Medicii de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde tânărul a fost transportat iniţial, au cerut coordonatorilor SMURD să-l preia cu elicopterul pentru a-l transfera la Iaşi, dar solicitatea le-a fost respinsă pe motiv că nu corespund codiţiile meteo. Din acest motiv, pacientul a fost trasportat cu ambulanţa, drum care a durat în jur de trei ore. La Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, a fost intubat, ventilat mecanic, preluat în Chirirgie Plastică. A fost transferat în sala de operaţii, s-a intervenit chirurgical. A fost apoi tratat în echipă de Terapie Intensivă şi Chirurgie Plastică.

El fusese rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ, cu arsuri pe 75% din suprafața corpului si transportat de la Iaşi, cu un avion militar, la spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia, pentru tratament.

Alexandru a ajuns în Belgia cu două bacterii intraspitalicesti, Acinetobacter și Klebsiella, dar, din păcate, încetat din viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *