Tăriceanu a spălat rufele murdare în fața liderilor UE: S-a plâns, în limba engleză, de instituțiile statului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, joi seară, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE,  în fața liderilor  UE, un discurs jenant, în care a spălat rufele murdare și s-a plâns de unele instituții ale statului care își păstrează metodele învechite.

„Înainte de 1990 obișnuiam să visez la Europa. Atât familia mea și rudele mele m-au învățat ce înseamnă Europa, civilizație și cultură, inițiativă și mai presus libertate. După căderea comunismului, visul la Europa a devenit unul pe care îl puteam spune public. Românii au privind europenitatea lor ca o parte importantă a identității lor naționale. Trebuie să mărturisesc că visul meu la Europa s-a transformat atunci când, ca premier, am contribuit la integrarea României în Uniunea Europeană, în 2007”, a declarat, joi seară, președintele Senatului, potrivit mediafax.ro.

Însă Tăriceanu a ținut să se plângă, în fața liderilor europeni, de faptul că în România încă mai există unele instituții ale căror metode sunt „trecute” și „care își păstrează obiceiurile”.

„Câteva instituții păstrează metode trecute. Își păstrează obiceiurile. De aceea noi vom arăta și mai mult care sunt aspectele care deranjează și care sunt instituțiile care s-au transformat în spiritul european. Aceste clarificări trebuie lămurite și cu oficialii europeni, statele membre, pentru a îndepărta aceste neînțelegeri asupra vieții sociale din România. Le cer tuturor partidelor să țină cont și să fie atente la ce au spus fondatorii UE acum 7 decenii, să fim o reuniune a statelor care trebuie să fie o comunitate a guvernelor, societăților, bazate pe solidaritate, incredere și respect reciproc”, a spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *