Tăriceanu a vrut să impresioneze UDMR cu un discurs în maghiară – VIDEO

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, a ținut un discurs în maghiară, în care a precizat că  maghiarii din România că sunt cetățeni cu drepturi depline ai țării, precizează mediafax.ro.

”Dragi prieteni și colegi, prezența mea aici simbolizează faptul că îi conving pe maghiarii din România că sunt acasă în România și sunt cetățeni cu drepturi depline. După al doilea război mondial, francezii și germanii au întărit centrii de susținere ai Europei. Românii și maghiarii trebuie să arate că sunt cetățeni ai Europei, că gândesc la fel, că reușesc împreună să realizeze reconcilierea dintre cele două state după o lungă perioadă de vicisitudini în anii comunismului”, a spus Tăriceanu.

Acesta a lăudat UDMR și a spus că este o formațiune cu o vechime de 30 de ani, atașată valorilor europene, al cărei mod de lucru este dialogul, conversația informată, schimbul de argumente și idei, așa cum a demonstrat și la dezbaterile privind bugetul.

Prezența mea de astăzi, de la Congresul UDMR, face parte din acțiunile constante pe care le-am avut pentru a da sentimentul maghiarilor din România că sunt acasă, cetățeni cu drepturi depline.

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Vineri, 22 februarie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *