Tăriceanu: ALDE va amenda Legea offshore în Comisia de Industrie

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că formaţiunea sa politică va amenda Legea Offshore în Comisia de Industrie.

„Nu ştiu dacă modificările vor mulţumi şi companiile străine. Ceea ce vă pot spune în orice caz este că modificările pe care colegii mei le vor propune în Comisia de Industrie vizează o alocare mai importantă din veniturile generate de exploatarea gazelor pentru statul român, dând în acelaşi timp posibilitatea firmelor care au făcut investiţii să îşi recupereze investiţiile pe o perioadă de timp rezonabil, mergând pe principiul „win-win”, adică vor câştiga ambele părţi. Sunt nişte propuneri rezolnabile care cred că vor fi acceptate şi de investitorii din domeniu”, a declarat Tăriceanu, marți, la Parlament.

 

Comisia pentru Industrii din Camera Deputaţilor şi-a reluat activitatea marţi pentru a discuta proiectul legii offshore, ministerul Finanţelor fiind aşteptat să prezinte o analiză a impactului bugetar pe care l-ar avea proiectul adoptat în Senat. Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu (PSD), a anunţat pe 25 septembrie, în timpul dezbaterilor pe proiectul legii offshore, că a hotărât, în urma unei discuţii purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna aceasta.

Senatul a adoptat, pe 24 septembrie, Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, proiectul fiind adoptat cu noi amendamente. Iniţiativa legislată a fost adoptată în urmă cerererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *