Tăriceanu critică lipsa autostrăzilor, ca și când el nu ar fi fost niciodată la guvernare

Fostul premier și actual șef al ALDE, Călin Popescu Tariceanu, ca și când el nu ar fi fost niciodată la guvernare, a declarat, in contextul protestului #șîeu, că autostrazile lipsesc din vina „tuturor guvernelor și miniștrilor transporturilor” care nu au stabilit priorități. El a afirmat că este curios cum va evolua constructia celor 180 kilometri de autostrada anul acesta și a făcut și glume ieftine pe acest subiect:  „dacă nu mai descoperă pe traseul autostrăzii trecerea de lilieci, dacă nu trec liliecii trec urşii, dacă nu, melcii, s-ar putea să fie tot felul de lucruri de astea interesante”.

„Împărtășesc nemulțumirile, preocupările cetățenilor acestei țări față de rămânerea în urmă a infrastructurii, fie că vorbim de infrastructura rutieră, fie că vorbim de cea de cale ferată. (…) Sigur că trebuie să recunoaștem că este o vină colectivă a tuturor guvernelor și miniștrilor transporturilor care s-au perindat și care nu au fost capabili să stabilească niște priorități. (…)Există o proastă gestionare a acestui domeniu de către miniştrii succesivi care s-au perindat la Transporturi. Că dacă proiectele le începeau cu şapte ani în urmă, atunci sigur că astăzi anumite proiecte erau la maturitate. Dar procedurile sunt greoaie, licitaţiile sunt mereu contestate, se plimbă în justiţie câte doi ani de zile, atât durează o procedură de contestaţie, pentru că i-am luat pe cei de la CNAIR, fostul CNADNR, cu fiecare proiect în parte. Înainte de buget, noi am stat zile în şir cu lista proiectelor ca să vedem în ce stadii sunt, ce se poate termina anul acesta, ce urmează în anul următor, pentru că trebuie să pregăteşti proiectele pentru anii următori. Nu e suficient să fac anul ăsta 100 de kilometri. Cei de la CNADNR s-au angajat că anul acesta vor face 180 de kilometri, îi vor finaliza. Sunt tare curios cum vor evolua lucrurile, dacă nu mai descoperă pe traseul autostrăzii trecerea de lilieci, dacă nu trec liliecii trec urşii, dacă nu, melcii, s-ar putea să fie tot felul de lucruri de astea interesante. (…)S-ar putea ca cei care sunt la Ministerul Transporturilor să intre pe o viteză accelerată”, a declarat Tăriceanu, potrivit mediafax.ro.

Întrebat de ce nu se îmbunătățește legislaţia pentru a putea fi construite autostrăzi, șeful ALDE a susţinut că sunt anumite constrângeri date de directivele europene. Întrebat câţi kilometri de autostradă au fost daţi în folosinţă în perioada în care el a fost premier al României, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns că nu îşi mai aduce aminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *