Tăriceanu, de la zmeu la mielușel în mai puțin de 24 de ore: Nu sunt tensiuni în coaliție. Teodorovici a avut o scăpare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este posibil ca ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici să fi avut o scăpare atunci când a spus că OUG 114 nu va fi modificată şi că probabil era supărat sau nervos în acea zi. Liderul ALDE a adăugat că nu sunt disensiuni în coaliţie. Nu trebuie uitat că Tăriceanu este la mâna lui Dragnea care a blocat, până în acest moment, cererea DNA de avizare a urmăririi penale în cauza în caer șeful ALDE este acuzat de luare de mită.

Domnul Teodorovici în ziua în care a făcut declaraţiile cred că era nervos, supărat. Am văzut că a făcut tot felul de aprecieri despre tot felul de personae şi subiecte. Probabil a avut o scăpare. Eu cred că e destul de experimentat şi înţelept să înţeleagă că astfel de declaraţii politice pot să facă rău. Sunt convins că pe viitor se va reţine, că aşa cum fac şi eu probabil când avem nemulţumiri, nu în sensul de conflicte, le putem discuta în cadrul coaliţiei. Nu pot duce la disensiuni, pentru că avem un program de guvernare comun în care am hotărât liniile. Ca într-o căsnicie, probabil soţii se mai înţeapă, dar asta nu duce la disensiune în rândul coaliţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România Tv.

Ieri, Tăriceanu declara: „Am văzut că domnul Teodorovici a făcut niște comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei care este condus de un liberal. Între mine, noi de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală și care este specifică economiei de piață. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piața știe să își găsească soluțiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piață, să inducă temeri, justificare sau nu, dar asta este în politică și nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realități, lucrăm și cu percepții. Deci riscă ca aceste măsuri care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, riscă să creeze și efecte colaterale care, în mod normal, dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm. Sigur că de la ceea ce s-a dorit inițial au apărut o serie de efecte colaterale pe care în discuțiile pe care le-am avut cu industria din zona energiei, în această săptămână, le-am sesizat și am discutat și cu prim-ministrul doamna Dăncilă care ne-a spus că și dumneai această taxă de 2% pentru companiile din energie i se pare că va avea efecte defavorabile pentru că riscă să îndepărteze sau să amâne foarte multe investiții”, a declarat Tăriceanu, sâmbătă, la Sinaia, într-o conferinţă de presă.

Supărarea lui Tăriceanu a fost generată de o declarație a lui Teodorovici cum că șeful ALDE s-a grăbit când a anunţat anularea taxei aplicate companiilor din energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.