Tăriceanu, despre candidatura lui Dăncilă la prezidențiale: “Electoratul o să își dea seama că votează un cal mort”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a desființat-o pe fosta sa parteneră de guvernare, Viorica Dăncilă, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Tăriceanu a declarat, cu o sear înainte de votarea moțiunii de cenzură a guvernului, că  Dăncilă nu știe politică și că nu are nicio șansă în turul II la alegerile prezidențiale.  Mai mult, Tăriceanu susține că el i-a propus să iasă de la guvernare și să treacă în opoziție, lucrur susținut și de unii lideri PSD, însă Dăncilă s-a agățat de putere, așa că ALDE a părăsit coaliția.

”Pentru dânsa, statul paralel nu exista, pentru că era plecată la Bruxelles. Doamna Dăncilă are un deficit de cunoștințe ale politicii românești mari. Nu o dată i-am atras atenția elegant, discret. Am discutat cu mulți lideri din PSD și mi-au spus că cea mai bună soluție e să treacă în opoziție. I-am propus, în trei rânduri, să trecem, împreună, în opoziție. Vă depuneți mandatul de premier, miniștri se retrag și mergem în opoziție. Responsabilitatea mea pentru ALDE m-a condus să ies de la guvernare. Iresponsabilitatea doamnei Dăncilă a condus-o la decizia de a se agăța de putere cu orice preț și prețul va fi extrem de mare pentru PSD.

Viorica Dăncilă nu mai intră în turul 2, vă spun sigur. Electoratul o să își dea seama că votează un cal mort, care nu mai are șanse. Unii o să îl voteze pe Mircea Diaconu. Nu e doar evaluarea mea, ci și a celor din PSD, care i-au spus lui Dăncilă.”, a declaratTăriceanu.

Liderul ALDE a mai afirmat că formațiunea sa politică nu este interesată să intre la guvernare alături de PNL, dar că, în anumite condiții, ar susţine Guvernul, printre acestea numărându-se și  neintervenția asupra cotei unice de impozitare, dacă va exista “o alocare consistentă pe proiectele mari de infrastructură” şi dacă se vor lua măsuri favorabile mediului de afaceri . Tăriceanu a mai afirmat, referitor la un subiect fierbinte în această perioadă, că nu este de acord cu desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *