Tăriceanu, dezamăgit de colegii din ALDE care au acceptat propunerea lui Dăncilă: “Mi-e scârbă să vorbesc despre ei”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat profund dezamăgit de colegii săi care au acceptat propunerea premierului Dăncilă de a fi nominalizați ca miniștrii.

„Doamna Dăncilă face niște gesturi foarte grave, nu înțelege cum funcționează regulile democrației, cum funcționează Guvernul. (…) Încearcă să își salveze pielea și să prelungească agonia acestui guvern, racolând membri ALDE, în ideea de a prezerva structura politică a Guvernului“, a declarat Tăriceanu într-o intervenţie în direct la cotidianul.ro și Gold FM.

Tăriceanu a mai precizat că, odată ce ALDE a luat hotărârea de a ieși de la guvernare, iar „colegii care se duc într-o funcție publică nu se duc să îi reprezinte pe ei. Deci, o problemă e la doamna Dăncilă. Guvernul agonizează și trebuie să scurteze agonia, se dezonorează pe ea și pe colegii mei care acceptă aceste propuneri“.

Tăriceanu a avut și un moment de maximă sinceritate, în  mărturisit, referitor la membrii ALDE care au acceptat propunerea lui Dăncilă: „Mi-e scârbă să vorbesc despre ei!“

Premierul Viorica Dăncilă i-a propus, miercuri, pe membrii ALDE Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, pe portofoliile rămase vacante prin ieșirea formațiunii de la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *