Tăriceanu i-a trimis o scrisoare lui Iohannis în care îi cere să respingă propunerile de miniștri făcute de Dăncilă

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, miercuri seara, o scrisoare președintelui Iohannis în care îi cere să respingă propunerile de ministri făcute de premierul Dăncilă. În scrisoare, Tăriceanu îi recomandă președintelui Iohannis să ţină cont de articolul din Constituţie care prevede că este nevoie de un vot în Parlament în cazul schimbării structurii politice a Executivului.

„Am văzut în spatiul public anuntul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

Pe această cale doresc să fac următoarele precizări:

În  şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covărşitoare (83 voturi pentru şi 2 abtineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luati în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constitutie.”, a scris Tăriceanu în scrisoarea sa către Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *