Tăriceanu lăsat cu ochii în soare de Dăncilă! Se rupe Coaliția

Liderul PSD Viorica Dăncilă nu s-a prezentat astăzi la Vila Lac 1 unde trebuia să aibă o discuție cu Călin Popescu Tăriceanu și mai mulți lideri ALDE. Ședința fusese programată pentru ora 12.00, însă premierul nu a sosit. Conform liderul PSD s-a scuzat invocând motive de sănătate. O întâlnire între cei doi lideri ar urma să aibă loc în perioada următoare.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului”, a scris, luni, pe Facebook, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că la întâlnire au participat Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, care au aşteptat aproximativ 20 de minute să vină Viorica Dăncilă, reprezentanţii PSD anunţând că premierul urmează să vină.

În cele din urmă, discuţia a început fără liderul Executivului, nefiind dat un argument legat de absenţa Vioricăi Dăncilă de la şedinţa cu ALDE.

Conform unor surse politice, săptămâna viitoare, Tăriceanu va anunța că iese de la Guvernare. Potrivit aceloraşi surse politice, conducerea ALDE le-a reproşat celor doi miniştri PSD că social democraţii nu iau poziţie şi nu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru acţiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanţilor ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *