Tăriceanu, pus pe trimis depeșe. I-a trimis o scrisoare și lui Dăncilă, după ce i-a scris lui Iohannis

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a dat în patima scrisului. După ce și-a înmuiat tocul în călimară și i-a trimis, miercuri seara, o scrisoare, președintelui Iohannis, în care îi cere să respingă propunerile de miniștri făcute de Dăncilă, l-a lovit, probabil inspirația, și fiindcă s-a simțit “în mână”, i-a scris și lui Dăncilă.

„Am văzut în spaţiul public anunţul potrivit căruia aţi nominalizat pentru portofoliile ministeriale rămase vacante trei persoane despre care afirmati că sunt membri ALDE.

Pe această cale vă aduc la cunoştinţă decizia Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august in care s-au votat, cu majoritate covârsitoare (83 voturi pentru şi 2 abţineri), denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare. Aceste decizii vă aduc în situaţia de a lua act de schimbarea componenţei politice a Guvernului şi obligaţia de a vă prezenta în faţa Parlamentului pentru un vot de incredere.

De asemenea, în şedinţa din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărărea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid intr-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceţi”, a scris Tăriceanu în scrisoarea către premierul Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *