Tăriceanu sare la gâtul procurorului general pentru a-l apăra pe Daddy!

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl contrazice pe procurorul general, Augustin Lazăr, care a atras atenția că schimbările la Legile Justiției vor duce la politizarea sistemului judiciar. Tăriceanu spune și că modificarea criticată de Lazăr conform căreia creșterea vechimii în Magistratură pentru a ajunge la DNA sau DIICOT va duce la închiderea mai multor dosare. Din contră, spune Tăriceanu, creșterea vechimii la 10 ani înseamă că marile dosare vor ajunge pe mâna unor procurori experimentați.

„N-aș vrea să fac multe comentarii legate de aceste chestiuni. Ceea ce pot să vă spun este că nu mi se pare normal ca la Parchete de nivel înalt să lucreze oameni fără suficientă experiență profesională și asta cred că ar trebui să-i îngrijoreze. Nu este normal să lucreze la Parchete de rang înalt să lucreze persoane care își fac ucenicia pe dosare importante”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Unul dintre dosarele care va fi în aer este și TelDrum, cel în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru fraude cu fonduri europene. Dosarul este instrumentat de Alexandra Lăcărjan, iar aceasta are o vechime în magistratură de 8 ani, ceea ce înseamnă că odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței privind modificările la Legile Justiției ar trebui să părăsească DNA-ul, întrucât nu mai îndeplinește condițiile de vechime pentru structura anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.