Tăriceanu se consideră victimă și crede că totul i se trage de la zvonul că ar candida la prezidențiale

După ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a susținut că a fost urmărit de patru asasini, iată că a venit și rândul șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să ne povestească scenarii și să se victimizeze. El a declarat că se consideră o victimă și că totul i s-ar trage de la zvonul că ar candida la alegerile prezidențiale.

 

Tăriceanu a declarat,  duminică seară la România Tv, să este posibil să fie o țintă, deși nu a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale, însă anul 2019 este unul cu miză, în contextul alegerilor europarlamentare și preluării Președinției Consiliului UE de către România, scrie Mediafax.

„Poate o țintă sunt cu toate că nu am anunțat că voi candida, însă având în vedere și campaniile de anul viitor, dar și această miză preluarea Președinției Consiliului UE. Eu am propus partidelor să realizăm un fel de armistițiu pentru a ne putea concentra pe subiectele care țin de interesul României. Când am vorbit despre România că nu e pregătită de președinția Consiliului UE, nu m-am referit la pregătirile diplomatice, ci la probleme care țin strict de interesul României. Cum ar fi intrarea în Spațiul Schegen, ridicarea MCV, și probabil mai sunt și altele, pentru că se va discuta despre cadrul financiar multianual, unde nu există încă o înțelegere între state. Putem să ne trezim că banii de coeziune s-au terminat, iar unele țări să nu mai aibă resurse. Din păcate, demersul meu a rămas fără ecou. Unii văd că au furat startul în campania electorală și văd că în acest fel își realizează obiectivele. Eu cred că nu trebuie să ne gândim la interesul personal, ci al României, iar astfel scena politică românească ar trebui să arate diferit”, a declarat Tăriceanu la România Tv.

DNA a cerut Senatului aprobarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat  că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală. Senatorii au hotărât să nu voteze în actuala sesiune parlamentară solicitarea DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *