Tăriceanu se încaieră cu Teodorovici: ‘Să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei ‘

În Coaliția PSD-ALDE nu mai este de ceva vreme pace și prietenie. Șeful  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se încaieră cu e ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, obiectul disputei fiind  părerile legate de Ministerul Energiei.

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut niște comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei care este condus de un liberal. Între mine, noi de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală și care este specifică economiei de piață. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piața știe să își găsească soluțiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piață, să inducă temeri, justificare sau nu, dar asta este în politică și nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realități, lucrăm și cu percepții. Deci riscă ca aceste măsuri care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, riscă să creeze și efecte colaterale care, în mod normal, dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm. Sigur că de la ceea ce s-a dorit inițial au apărut o serie de efecte colaterale pe care în discuțiile pe care le-am avut cu industria din zona energiei, în această săptămână, le-am sesizat și am discutat și cu prim-ministrul doamna Dăncilă care ne-a spus că și dumneai această taxă de 2% pentru companiile din energie i se pare că va avea efecte defavorabile pentru că riscă să îndepărteze sau să amâne foarte multe investiții”, a declarat Tăriceanu, sâmbătă, la Sinaia, într-o conferinţă de presă.

Supărarea lui Tăriceanu a fost generată de o declarație a lui Teodorovici cum că șeful ALDE s-a grăbit când a anunţat anularea taxei aplicate companiilor din energie.

După ce șeful Senatului a spus că taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie ar putea fi eliminată, ministrul finanțelor spune că cei care speră ca OUG 114 va fi modificată „să nu mai spere, pentru că speră degeaba”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.