Tăriceanu, esența politicianului român: incompetent, mincinos, acuzat de corupție, a plătit 50 de mii de dolari să facă o poză cu Mike Pence

Dacă Dragnea reușit să devină pentru mai toți românii esența răului în politică, există un personaj la fel de toxic care însă a reușit să supraviețuiască la vârful politicii timp de 30 de ani: Tăriceanu.

Apărut prin anii 1990 în politică și venind dintr-o familie cu legături liberale interbelice, dar și cu Securitatea comunistă (Călin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat că a „livrat” Securității zeci de fruntași liberali, contra cost – nota, în 2006, ziarul Curentul), Tăriceanu a devenit foarte repede milionar și ministru.

În 1997 era deja ministrul Industriilor în guvernul Ciorbea și dădea primul tun al carierei: retehnologizarea Porțile de Fier I! Contractul, 145 de milioane de franci elvețieni – o sumă enormă la vremea respectivă – a însemnat o imensă țeapă pentru stat, grupurile înlocuite fiind mai mult stricate, iar centrala funcționând sub capacitatea din anii comunismului.

Acensiunea lui Tăriceanu continuă și, în 2004, devine premier. Stă la putere patru ani, cu ajutorul PSD, și duce Romînia în cea mai gravă criză economică post-belică, dar acum se laudă cu cifrele false din anii respectivi. Guvernarea a însemnat și alte „afaceri”, dar procurorii nu au reușit, sau nu au vrut, să demonstreze decât o mărturie mincinoasă în cazul retrocedării ilegale a pădurii Băneasa și o luare de mită în dosarul Microsoft.

Intrat în opoziție, Tăriceanu pierde șefia PNL, dar își face rapid, cu susținerea PSD, altul, iar cum pozează în mare candidat la alegerile prezidențiale.

Cum spuneam, Tăriceanu este esența politicianului român, fără scrupule, fără principii, – a fost cu Țărăniștii în alianță, a trecut la Băsescu, a fugit la PSD -, perfect incompetent, corupt… și etern!

Așa că, atunci când vă supărați pe Dragnea și pe toți penalii din PSD, nu uitați de Tăriceanu și cei din ALDE! Ar fi păcat să îl vedem și din 2020 la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *