Tăriceanu spune, cu nume și prenume, cine a elaborat proiectul parteneriatului civil dintre persoanele de același sex

 

 

 

 

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat marţi că proiectul de lege care vizează parteneriatul civil a fost elaborat de jurişti din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), discutat cu organizaţia ACCEPT şi urmează să fie depus la Parlament, scrie Agerpres.

„Într-adevăr, înainte de derularea referendumului, am anunţat că colega mea, membră a Parlamentului European, Renate Weber, a discutat cu ONG care promovează, susţin drepturile minorităţilor LGBT despre necesitatea promovării unui proiect de lege care vizează parteneriatul civil. Acest proiect este elaborat împreună cu o serie de jurişti de valoare de la CNCD, care au discutat şi cu organizaţiile neguvernamentale, cu organizaţia ACCEPT, din informaţiile pe care le am”, a afirmat Tăriceanu la Parlament. El a spus că pe această temă urmează să fie consultaţi şi reprezentanţi ai celorlalte grupuri parlamentare.

În legătură cu faptul că reprezentanţi ai PSD au anunţat iniţierea unui proiect pe această temă, Tăriceanu a declarat că nu vrea să-şi asume „paternitatea proiectului”.

Luni, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, anunţa că săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *