Tăriceanu, supărat foc pe Comisia Europeană. Iată ce i-a stârnit mânia

 

Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, prezent la reuniunea asociatiei senatelor din Europa, eveniment care are loc la București, a făcut niște declarații prin care a ținut să arate că este supărat foc pe Comisia Europeană.

„După cum puteti vedea, dupa aderarea Romaniei la UE, s-a creat aici un sistem represiv asemenator cu modelul Securității din anul 1950”, a precizat demnitarul.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire la arestări abuzive, plimbarea oameniilor încătușati prin fața camerelor de filmat și  scurgerea către mass media de informații din dosar.

„În practica prezumția de nevinovăție a fost abolita, iar judecătorii au fost presati in mod constant prin amenintari directe și publice sa dea condamnarile cerute de DNA la instrucțiunea SRI „, a spus președintele Senatului României.

Mai mult, el  spus că acest sistem a beneficiat de susținerea și înurajarea unor rprezentanți ai Comisiei Europene.

„Până de curând, acest sistem a fost încurajat chiar de Comisia Europeană. (…) Numărul foarte mare și nejustificat al interceptărilor telefonice și modul anticonstituțional de operare al așa-numitului binom format din Serviciul Român de Informaţii și Direcţia Naţională Anticorupţie, au deturnat grav lupta anticorupție în România și au grevat relația noastră cu Comisia Europeană. În redactarea numeroaselor rapoarte din ultimii unsprezece ani ale Mecanismului de Cooperare și Verificare, Comisia s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forță ale statului şi pe percepţiile vehiculate în anumite medii de presă şi grupuri de presiune şi de interese>, a mai spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *