Tăriceanu, ținut în lesă de Dragnea. PSD s-a opus votării cererii DNA de avizare a urmăririi penale

Dragnea îl ține strâns în lesă pe Tăriceanu, cea mai eficientă modalitate de constrângere fiind cererea DNA de avizare a urmăririi penale pentru luare de mită în doistrul Microsoft. Cât timp Dragnea ține blocată cererea, Tăriceanu joacă cum vrea PSD pentru că oricând partidul lui Dragnea poate vota pentru avizare, iar Tăriceanu ar ajunge direct în fața procurorilor.

Santajearea partenerului de Guvernare s-a verificat luni când PNL a propus în Biroul permanent al Senaului să se înscrie pe ordinea de zi a Plenului și acest aviz, dar PSD s-a opus.

„Astăzi (luni – n.r.) solicitarea cu patru voturi ale PNL plus votul de la USR şi cinci voturi împotrivă, solicitarea, repet a grupului parlamentar PNL de a se discuta astăzi (luni – n.r.) în plenul Senatului a fost respinsă, motiv pentru care s-au cerut din partea Biroului Permanent explicaţii Comisiei juridice pentru această întârziere de peste o lună a raportului cerut prin solicitarea Biroului permanent. Vom vedea care va fi pasul următor, vă spun însă că PNL va formula în fiecare şedinţă de Birou Petrmanent această solicitare de a dezbate în plen şi a da votul pentru că justiţia şi o cerere a justiţiei nu trebuie îngropată de PSD în Senatul României. Vom cere, de asemenea, în mod constant sancţionarea preşedintelui Comisiei Juridice, care văd că are şi nu îi era caracteristic un comportament mai mult decât abuziv care încalcă regulamentul şi vom insista de asemenea ca orice alt dosar să respecte de astăzi înainte paşii prevăzuţi de regulament, cele 14 zile prevăzute de regulament sunt de foarte multă vreme trecute, depăşite”, a declarat, citată de Mediafax, Alina Gorghiu, luni la Parlament.

Senatorul PNL a adăugat că termenul de pronunţare în Biroul Permanent a fost depăşit cu peste o lună.

„S-a depăşit ultimul termen dat de Biroul Permanent cu mai bine de o lună, ca atare suntem în situaţia în care putem să spunem fără să greşim că cei din majoritatea parlamentară, dar în special cei din PSD refuză să dea drumul acestui dosar. De ce? Care este cheia de interpretare politică din spatele acestei întârzieri fără termen puteţi s-o desluşiţi foarte limpede dumneavoastră, este în schimb un caz fără precedent, un dosar care se află undeva într-un dosar al Comisie Juridice din Senatul României de mai bine de păatru luni de zile, în ciuda solicitărilor, cererilor noastre repetate de a fi trimis în plen cu un raport nu a existat niciun fel de reacţie din partea PSD”, a explicat Gorghiu.

Potrivit cererii „grupul PNL solicită o explicaţie cu privire la nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul domnului Călin Popescu Tăriceanu. Această întârziere neregulamentară fără precedent din partea Comisiei Juridice a Senatului este generată cel mai probabil de interese politice PSD-ALDE”.

De asemenea, PNL a mai cerut şi sancţionarea preşedintelui Comisiei Juridice pentru depăşirea şi nerespectarea termenului.

„Vă cerem ca acest dosar să fie introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a Senatului, solicitându-vă pe această cale ca, în cazul în care raportul nu este elaborat, situaţia dosarului să fie discutată fără raport. Totodată cerem sancţionarea preşedintelui Comisiei Juridice pentru nerespectarea termenelor stabilite chiar în regulamentul Senatului”, conform sursei citate.

Liberalii au criticat, marţi, nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat semnat de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu.

DNA a solicitat Senatului, la începutul lunii noiembrie 2018, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *