Tăriceanu vrea și el alegerea primarilor din două tururi: Pentru noi este un dezavantaj

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un sistem mai democratic și că este necesară o discuție mai amplă pentru modificarea legislației în acest sens, la care să participe toate partidele parlamentare.

„Pentru noi, așa cum am spus, este un dezavantaj, iar pentru partidele mari e un avantaj nemeritat și este de interesul nostru și cred că este un sistem mai democratic ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că nu a discutat cu liderii PSD, dar că este nevoie de o discuție mai amplă, la care să participe toate partidele parlamentare, inclusiv UDMR.

„Când o să hotărâm ca acest subiect să intre în discuția politică a Parlamentului, pentru că trebuie, după părerea mea, o discuție mai amplă la care să participe toate partidele parlamentare, vom lua legătură și cu cei de la UDMR pentru a ne coordona dacă sunt și ei interesați pe acest subiect”, a mai afirmat Tăriceanu.

Reacția liderului ALDE a venit ca urmare a faptului că Dacian Cioloș i-a adresat, duminică, o invitație de a se alătura partidelor de Opoziție pentru sprijinirea în Parlament a alegerii primarilor în două tururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.