Tarom vrea să cumpere cinci aeronave 737 MAX 8 de la Boeing

TAROM a ajuns luni la un acord cu Boeing în vederea achiziţionării a cinci aeronave 737 MAX 8, iar semnarea comenzii ferme a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospaţial al anului din Europa, potrivit Ministerului Transporturilor.

Achiziţia de către TAROM a celor cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 face parte dintr-un contract mai amplu care prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a operatorului naţional aerian să devină partener oficial Boeing.

Odată cu semnarea acestui contract, TAROM va achiziţiona şi un program de suport de la Boeing Global Services atât pentru noile aeronave cât şi pentru flota curentă, alături de soluţia de management Next Generation 737 care va eficientiza înregistrarea online a documentaţiei necesare în procesele de întreţinere şi reparaţii.

Modelul este unul dintre cel mai bine vândute ale producătorului BOEING, cele cinci aeronave 737 MAX 8 care vor intra în flota TAROM, fiind construite special pentru acest contract.

Aeronavele 737 MAX 8 încorporează cea mai avansată tehnologie Boeing şi cele mai noi motoare CFM Internaţional LEAP-1B. De asemenea, acestea sunt dotate cu Boeing Sky Interior, care oferă compartimente mai mari şi alte facilităţi pentru a spori confortul pasagerilor.

TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share. Transportatorul României deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 25 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATĂ) din 1993.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *