Tatăl copilei ucisă pe trecerea de pietoni, răspunde la scrisoare polițistului care a accidentat-o: „Să îi dea Dumnezeu putere şi trăire să treacă peste”

Răspuns emoţionant al tatălui Raisei după ce poliţistul care a ucis-o i-a trimis o scrisoare: „Să îi dea Dumnezeu putere şi trăire să treacă peste”

Tatăl fetei care a fost accidentată mortal de un polițist pe o trecere de pietoni din București a reacționat după ce a primit scrisoarea trimisă de cel care i-a ucis fiica. „Pot doar să mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de sufletul fetiței dumneavoastră și să vă dea putere în aceste momente grele pe care eu vi le-am cauzat”, le-a scris politistul.

Răspuns emoţionant al tatălui Raisei după ce poliţistul care i-a ucis fiica de doar 11 ani pe o trecere de pietoni din Bucureşti  i-a trimis o scrisoare. Bărbatul i-a transmis că pentru ei nu este un criminal, ci „a fost omul nepotrivit la locul nepotrivit”, că nu-l urăşte.

„A spus că dacă ar putea să dea timpul înapoi ar fi mai cumpătat, că l-ar da înapoi şi că ar fi mai bine. Dar acuma… E mult prea târziu. Mult prea târziu. Nu am ce să-i fac, îmi pare rău. El a fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. El ştie, e convins că nu are cum printr-o scrisoare să… împace, să aline sufletele noastre”, a declarat Iulian, tatăl Raisei, potrivit observatornews.ro.

Tatăl fetei accidentate mortal de poliţist i-a transmis să aibă putere să treacă peste aceste eveniment.

„Eu ce să-i zic? Să aibe putere să treacă peste. O să fie tare greu pentru el. Să îi dea Dumnezeu putere şi trăire să treacă peste”, a mai spus tatăl Raisei.

Reacţia tatălui Raisei vine după ce polițistul care i-a ucis fiica într-un accident pe o trecere de pietoni din Capitală și-a cerut iertare de la familia copilei printr-o scrisoare.

Poliţistul a mărturisit că regretă enorm ce a făcut și că speră ca într-o zi, chiar dacă nu va fi iertat, măcar să nu mai fie privit ca un criminal.

„Îndurerată familie, nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi, dar… Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic eveniment. Nu pot să mai fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice! Pot doar în acest momente să mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de sufletul fetiței dumneavoastră, sunt convins că o va face și mă rog în același timp să vă dea Dumnezeu putere în aceste momente grele pe care eu vi le-am cauzat.

Știu că nu am cum să vă cer acum să mă iertați, nici nu mă aștept la asta acum, doar atât sper ca în viitor să nu mă mai percepeți ca pe un criminal, ci ca pe un om care v-a greșit enorm și care va trăi toată viața cu această grea apăsare. Am greșit, am greșit și nu știu ce pot să mai fac. Îmi trec multe gânduri și oricât de mult aș scrie, tot aici revin, regret enorm cele întâmplate și aș da orice să pot să mă întorc și să îndrept ce am făcut. Mă opresc aici, pentru că indiferent cât și ce aș mai spune nu va îndrepta ce am făcut. Aș dori, dacă se poate, să vă trimit un ajutor pentru înmormântare. Orice pot să ofer, o voi face. Sincere regrete”, a scris polițistul în scrisoarea transmisă familiei Raisei și citată de Mediafax.

Raisa, în vârstă de 11 ani, a murit într-un teribil accident petrecut în urmă cu câteva zile, în Bucureşti. Un poliţist care conducea maşina cu viteză le-a lovit din plin pe Raisa şi prietena ei care traversau strada regulamentar pe la trecerea de pietoni.

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei, Marina, în accidentul din Bucureşti a fost audiat joi de procurori. Agentul a explicat că mergea cu semnalele luminoase aprinse pentru a fi vizibil în trafic, deşi nu se afla în misiune, că nu a lovit-o cu bocancul pe Raisa şi că nu şi-a dat seama că a accidentat-o şi pe cea de-a doua fată.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis, reprezntantul familiei Raisei.

De asemenea, agentul a spus că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, ci a strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite la telefon de la operatorul de la 112.

Politiştul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

„În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus avocatul Adrian Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat.

În prezent, poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La începutul săptămânii, a intrat în concediu de odihnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *