Tatăl unui băiat ucis în clubul Colectiv a răbufnit: Au murit 64 de oameni, iar voi, oameni ai dreptății, vreți să spuneți că corupții trebuie să fie liberi pentru că la cafeaua de dimineață nu au plănuit crima?

La aproape 6 ani de la tregedia din Clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 64 de oameni, iar alți aproape 150 au fost spitalizați, Curtea de Apel Bucureşti a decis să formeze două dosare Colectiv, urmând ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului. „Există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați pentru că, deși există vină, nu ar exista intenție. Dar dacă mureau 300 sau 1000 sau 10000, uciși din greșeală, pentru-că știm cu toții <<numai cine nu muncește, nu greșește>>?”, a reacționat Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, unul dintre tinerii care au pierit în incendiu.

„Nu se discută vinovăția, ci intenția de a ucide”

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, afirmă că niciun judecător, niciun procuror nu a spus, în cei aproape 6 ani trecuți de la Colectiv, că funcționarii statului (primar,angajați ai primăriei, pompieri) ar fi nevinovați. A fost identificată corupția, greșeala voită sau nu.

„Deci nu se discută vinovățiam ci intenția de a ucide. Și totuși, au murit 64 de oameni, iar alte zeci își poartă încă rănile prin sălile de operație.
Viața a sute de oameni a fost afectată, unii și-au pierdut unicul copil, iar acum trăiesc fără a mai tŕăi, alții au murit deja afectați de trauma pierderii copilului. Și cu toate astea, există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați pentru că, deși există vină, nu ar exista intenție. Dar dacă mureau 300 sau 1000 sau 10000, uciși din greșeală, pentru-că știm cu toții <<numai cine nu muncește, nu greșește>>?

Dar dacă la primul cutremur ce va veni vor cădea 50 din blocurile nou construite de <<marii investitori>> cămătari și proxeneți deveniți peste noapte investitori și vor muri sute de oameni sub dărâmături, cine va răspunde? Care este scopul justiției? Au murit 64 de oameni într-un incendiu provocat de corupție, iar voi, oameni ai dreptății, vreți să spuneți că corupții trebuie să fie liberi pentru că la cafeaua de dimineață nu au plănuit crima?”.

Este reacția pe care a avut-o marți Eugen Iancu, după decizia de luni a Curții de apel București.

Dosarul Colectiv, împărţit în două de magistraţi. Piedone va fi judecat separat în luna septembrie

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni să formeze două dosare Colectiv, urmând ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *