Tătaru: Măști gratuite pentru 2,3 milioane de persoane defavorizate

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat joi seară că s-a aprobat OUG-ul privind acordarea gratuită de măști către persoanele defavorizate. Se vor acorda 50 de măști de persoană pentru o perioadă de două luni.

”În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat, citat de Hotnews, ministrul.

Tot prin această OUG, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii.

”Acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede. În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP-uri lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în trei zile DSP-urile vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a declarat Tătaru.

Care sunt categoriile defavorizate:

persoanele din familiile beneficiare de ajutor social
cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei
pensionarii cu pensii de până la 704 lei –
persoane cu handicap
se acordă un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni

Premierul Orban a declarat azi, la inceputul sedintei de guvern, că achiziționarea și distribuirea de măști gratuite către persoanele defavorizate ar fi trebuit făcute prin Ministerul Muncii, cu susținerea Poștei Române. Însă, Parlamentul a decis ca măștile să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, acesta urmând să le pună la dispoziția autorităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *