Taţii celibatari mor mai tineri (studiu)

A father and daughter make their way to youth night during the U.S. Pond Hockey Championships on Lake Nokomis in Minneapolis, Minnesota, U.S. January 25, 2018. Picture taken January 25, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque

Studiu realizat de cercetători canadieni cu privire la tații celibatari. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Riscul de a muri prematur e mai mult decât dublu pentru taţii celibatari în comparaţie cu mamele celibatare sau taţii aflaţi într-o relaţie de cuplu, potrivit unui studiu dat publicităţii joi şi realizat în Canada, relatează AFP.

„Studiul nostru subliniază că taţii celibatari au o mortalitate mai ridicată şi demonstrează necesitatea unor politici de sănătate publică pentru a contribui la identificarea şi susţinerea acestor bărbaţi”, a afirmat autoarea principală Maria Chiu, cercetătoare în domeniul sănătăţii publice la Universitatea din Toronto.

Publicat de The Lancet Public Health, studiul are la bază chestionare de sănătate adresate unui număr de 40.500 de persoane între 2000 şi 2012.

În rândul celor 871 de taţi participanţi la studiu, rata de mortalitate a atins 5,8 la mie. Este în mod detaşat mai mare decât în cazul mamelor celibatare (1,7 la mie) sau al taţilor într-o relaţie de cuplu (1,9 la mie).

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/life/2018/02/15/tatii-celibatari-mor-mai-tineri-studiu–55668

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.