TAXI AERIAN AUTONOM PREZENTAT ÎN NOUA ZEELANDĂ

O companie cu sediul în California a prezentat marţi un „taxi aerian” autonom la Christchurch, Noua Zeelandă, anunţându-şi intenţia de a revoluţiona călătoria aeriană personală în următorul deceniu, relatează DPA.

Compania Kitty Hawk, care operează sub numele Zephyr Airworks în Noua Zeelandă, a prezentat public dispozitivul electric care se pilotează singur şi care arată ca o încrucişare între o dronă şi un aeroplan.

„Acest aparat de zbor reprezintă evoluţia ecosistemului de transport la unul care răspunde provocării globale a traficului şi a congestionării şi care este mai bun cu planeta”, a afirmat într-un comunicat primarul din Christchurch, Lianne Dalziel.

„Este un aparat de zbor pe deplin electric care decolează ca un elicopter, zboară ca un avion şi aterizează din nou ca un elicopter”, a explicat ea.

Dispozitivul a fost dezvoltat de Kitty Hawk, care este condus de Sebastian Thrun, ce a coordonat în trecut dezvoltarea maşinii autonome a Google.

Combinaţia de energie electrică, un software de pilot automat şi decolare verticală este una de pionierat pentru un nou mod de a zbura.

„Cora este începutul unei călătorii către zborul zilnic, când călătoria aeriană va fi parte integrantă din viaţa noastră cotidiană”, au anunţat creatorii într-un comunicat.

Compania a efectuat teste în secret cu „maşinile zburătoare” din octombrie 2017 în regiunea Canterbury a Insulei de Sud din Noua Zeelandă.

Deşi Kitty Hawk nu a prezentat un calendar privind momentul când Cora va fi disponibilă pentru zborurile publice, şeful Zephyr Airworks Fred Reid a declarat media locale că „există o şansă foarte bună ca acest lucru să se întâmple într-un viitor relativ scurt”şi ca servicii limitate să opereze în Noua Zeelandă în următorii trei până la şase ani.

 

Sursa foto: www.forbes.com