Taximetriștii au BLOCAT Piața Victoriei!

Mii de taximetriști potestează, miercuri, în fața Palatului Victoria, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal. În urma acțiunii, Brigada Rutieră a restricționat traficul în zonă.

De altfel,rimarul Capitalei, Gabriela Firea, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să rezolve problema legată de funcționarea ilegală a UBER, după ce Confederația Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat aprobarea desfășurării unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00.

Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze Legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber. La solicitarea reprezentanților Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie și să renunțe la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate în urma acțiunii de maine, la sfârșitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul.

„Solicit Guvernului României, personal doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureștiului. Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este și motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureștenii să fie victime colaterale în această dispută, mai ales că problema nu este una locală, ci generală la nivelul întregii țări”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.