TEL DRUM ia bani pe deszpezire şi în această iarnă!

In plina insolventa si cu probleme penale, firma despre care s-a scris că i-ar apartine lui Liviu Dragnea are, in continuare, de castigat de pe urma statului roman. TEL DRUM va primi bani si in aceasta iarna de la Compania Nationala de Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru deszăpezrea pe două tronsoane de autostradă şi pe 396,723 de km de drumuri naţionale din Teleorman. Firma are încheiate două contracte-cadru din 2016 cu societatea de drumuri care vor fi valabile pana in 2020. În anii precedenti, pentru un singur sezon, firma a primit aproape 10 milioane de lei, pentru deszapezirea pe care a asigurat-o singura si peste 13 milioane de lei pentru tronsoanele de drum pe care le-a deszăpezit în asociere cu alte două societăti comerciale.

Primul contract primit de TELDRUM în 2016 vizează deszăpezirea celor 124,465 de km de pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti. Contractul a fost castigat de asocierea SC FINCODRUM SA & SC VIABILD CONS VT SRL & SC TEL DRUM SA pe 23 decembrie 2016 şi este valabil până în 2020. Pentru primul an, CNAIR a achitat firmelor câştigătoare 8,703,391.20 de lei, după cum rezultă din centralizările publicate pe site-ul companiei. În aceeaşi zi, aceleaşi societăţi comerciale au câştigat si contractul pentru deszăpezirea lotului 9 din Autostrada A2 Bucureşti – Lehliu care însumează 58,635 de km pentru care au primit 5,469,176.40 de lei.

Cel mai mare contract primit de SC TEL DRUM SA vizează deszăpezirea lotului 3 ce apartine Sectiei Drumuri Nationale Alexandria. Contractul a fost atribuit tot pe 23 decembrie 206 şi este valabil pânî în 2020. Firma teleormăneană este singura care va face deszăpezirea. Pentru primul sezon din contract, societatea alipită lui Liviu Dragnea a primit trei plăţi: 4,235,944.50 de lei, 81,010.80 de lei si 4,956,691.20 de lei.

În ianuarie 2018, Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii de insolvență a societatii Tel Drum, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL, după deschiderea unui dosar penal de către DNA care îl viza şi pe Liviu Dragnea. Până în iunie, firma nu a mai putut participa la licitaţiile publice pentru că nu îşi plătise datoriile la stat. După plata datoriilor către fisc, Tel Drum S.A câştigă primeşte contracte cu statul. Până acum a avut doar contracte cu autorităţile locale din Teleorman.

Dupa ridicarea interdictiei, societatea a inceput sa primeasca din nou contracte cu statul, unul privea reabilitarea Şcolii numărul 2 din Zimnicea din Alexandria: a două corupuri de clădire, constructia unei săli de sport multifuncţională şi a unui loc de joacă. Contractul a fost atribuit de Primăria Oraşului Zimnicea, judeţul Teleorman, în procedură simplificată, în luna octombrie. Valoarea totală pe care municipalitatea o va plăti societăţii teleormănene este de 7.260.833,45 de le.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *