Teodorovici a dat-o în bară! Nu a reușit să împrumute bani pentru Guvern

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat joi, în cadrul unei licitații cu titluri de stat, 389,4 milioane de lei, cu un randament mediu de adjudecare de 5,11% și o maturitate de 121 de luni.

Emisiunea a fost de 400 de milioane de lei, dar Finanțele au primit subscrieri în valoare de 593,4 milioane de lei, iar sesiunea sumplimentară de 60 de milioane de lei nu a fost adjudecată. Din totalul sumei împrumutate, o sumă de 351 de milioane a fost în numele băncilor și restul din oferte necompetitive. Tot joi a mai fost programată o licitație de certificate de trezorerie cu discount care nu s-a încheiat cu succes. Teodorovici, ministrul Finanțelor, a vrut să împrumute 500 de milioane de lei, pentru 12 luni, dar suma subscrisă a fost de 209,1 milioane lei, din care 120,6 milioane de lei în contul băncilor și restul oferte necompetitive.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului”, au anunțat Finanțele, laa finalul licitației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *